Qui som?

Els municipis de Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern portem a terme el projecte “Role Models: empreses en femení” amb el suport de la Diputació de Barcelona. En aquesta nova edició tenim la voluntat de continuar ampliant i consolidant la xarxa de dones emprenedores generada als 3 municipis a partir de l’ any 2020.

Els principals objectius del projecte són:

Conèixer les necessitats actuals i futures de les dones emprenedores del territori.
Generar un espai de confiança, motivació i inspiració entre dones emprenedores.
Crear “la base” per a la generació d’una xarxa d’empoderament femení entre les dones del territori.

Considerem imprescindible donar continuïtat a aquest projecte per tal de que el teixit productiu trenqui amb els estereotips de gènere, generant espais de networking i de treball en xarxa entre dones emprenedores i directives, que permeti  generar sinèrgies i espais de diàleg per tal de promoure una visió més igualitària a les empreses i el desenvolupament de competències clau de lideratge femení per trencar l’ anomenat “sostre de vidre” possibilitant l’ accés a càrrecs de major responsabilitat.

Volem incidir en l’acompanyament directe des de l’administració al grup impulsor de la xarxa, generant nous espais d’ interrelació, sessions de coaching per al desenvolupament de competències, impuls dels plans d’ igualtat a les empreses i la visualització de la xarxa per mitjà d’ aquest web i les xarxes socials i portals corporatius dels ajuntaments.

En el cas de Sant Joan Despí, el Pla Municipal d’ Equitat de Gènere 2019-22 ja compta al seu Eix 4 amb l’ objectiu de crear una xarxa municipal de dones emprenedores, així com d’ altres objectius de sensibilització ciutadana sobre les desigualtats laborals/bretxa salarial, entre d’ altres.

El projecte Role Models s’ha d’entendre com el paraigües que acull totes aquelles iniciatives i xarxes socials que promouen el paper de la dona en l’ àmbit de la empresa al nostre territori.
Desplaça cap amunt